duminică, 19 iunie 2011

(Co)lectii

Un  prieten de-al meu obisnuia sa colectioneze intamplari semnificative. Si mi-am dorit sa "expun" si eu aici cateva intamplari din "colectia" mea...


Lectia 1 - Biberonul

Puiul meu era deja "baiat mare" (avea un an si doua luni).  Toata lumea imi spunea ca ar fi timpul sa-l intarc. Eu nu eram chiar convinsa, dar marturisesc ca obosisem de atata alaptat. Asa ca am pus intr-o zi lapte intr-un biberon si i-am oferit biberonul copilului (sperand sa-l familiarizez cu respectiva ustensila).

Copilul ia biberonul, gusta din el, se stramba... Apoi cu un zambet larg imi ridica bluza, se "conecteaza" la tzitzi si mie imi introduce biberonul in gura. Altfel zis: "Bea tu lapte de la vacuta, eu am mamica!" Asa ca am baut cuminte din biberon si am lasat copilul la tzitzi...



Lectia 2 - Instalatorul

Episodul 1

Acum vreo 2 luni am avut o problema mai delicata la baie, care a necesitat interventia unui specialist. Vine specialistul, scoate vasul de WC de la locul lui... treaba complicata si neplacut mirositoare. La un moment dat, intr-o pauza, omul vede chitara mea electrica, uitata intr-un colt, acoperita de praf gros... Eu nu eram acasa, asa ca il roaga pe sotul meu sa-l lase sa cante putin. Sotul, stiind ca e o scula sensibila si scumpa, se uita cam cu indoiala la mainile omului si-l roaga sa aiba multa grija. Omul ia chitara, canta 2 - 3 acorduri, apoi zice:

" Suna frumos!"
" Sigur, suna bine, doar e Gibson!" zice sotul.
" Da, stiu, am si eu un Gibson acasa" raspunde instalatorul.

Apoi se duce si se apuca iar de lucru la WC.


Episodul 2

Recent am avut iarasi nevoie de serviciile instalatorului si, in timp ce asteptam ceva, omul imi propune sa-i cant la chitara. Il refuz politicos. Asa ca ma intreaba daca ii dau voie sa cante el. Sigur, zic!

Ia chitara, incepe sa cante. Are voce, nu e un mare cantaret dar canta frumos... Imi canta si vreo 2 cantece compuse de el. Fumoase si acelea, nimic genial dar se vede ca omul are sensibilitate. Aflu ca mai canta ocazional in concerte folk. "Dar eu sunt instalator" adauga el, ca sa nu fie nici o confuzie. Si dupa vreo 4 melodii se opreste si merge sa faca treaba pentru care venise.

Si ma gandesc ca eu m-am temut sa cant, ca toata muzica din mine a fugit undeva, nu se stie unde. M-am temut ca nu sunt suficient de buna, ca nu stiu suficienta muzica... Poate ca trebuie sa fii instalator ca sa nu ai astfel de temeri

Pana la urma suntem ceea ce indraznim sa devenim. Scolile sau studiile acasa pot fi o cale de a ne realiza visele sau doar un teanc de diplome de care ne impiedicam prin dulap. Dar realitatea e, pana la urma, doar o suma a viselor pe care resim sa le transformam in fapte.



Lectia 3 - Coiful

Am fost de curand la o petrecere de copii. Cand am ajuns acolo toti copiii purtau coifuri de hartie (american style) si insistau sa poarte si fiu-meu. Eu m-am uitat scurt la el si l-am intrebat mai mult din priviri daca doreste. Mi-a raspuns ca nu, asa ca l-am lasat in pace.

La vreo 10 minute dupa noi apare o mamica cu un baietelul ei. Primeste si el un coif pe care copilul il refuza destul de categoric, dar mamica insista si insista ... Eu nu am indraznit sa zic nimic, nu cunosteam persoana si ma gandeam cum sa-i comunic diplomatic ce gandesc. Al meu prunc, insa, s-a dus la ea direct si a intrebat-o scurt:

"Nu vezi ca nu vrea, de ce insisti? Lasa-l cum vrea el!"

Mamica a  ramas efectiv fara replica... si l-a lasat cum a vrut el ;)

4 comentarii:

  1. Da, frumoase lectii :)... Desigur, pentru cine vrea sa invete ceva din ele :).

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, soare de martie. imi place mult nick-ul tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Cred ca e a doua oara cand iti citesc blogul, si mi+a placut si prima data :)...si acum. Mi-ar placea sa te adaug in blogroll, avand in vedere pasiunea comuna pt homeschooling. Spune-mi, te rog, daca esti de acord.
    http://caietpentrucasamea.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca, scuze ca raspund abia acum, am fost 3 saptamani plecati. Dupa cum se vede eu bloguiesc mai degraba accidental, dar daca vrei sa ma adaugi in blogroll evident nu am nimic impotriva, chiar imi face placere :)

    RăspundețiȘtergere